Rosarium en kruidentuin

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Rosarium en kruidentuin

Een wandeling over Erve Kraesgenberg is op zich al een waar genoegen. De rust, de prachtige natuur, de historische gebouwen en de sfeervolle aankleding van het park geven de bezoeker een weldadig gevoel van genieten.

Op een mooie zonnige dag is het echt een genot om hier de stilte te ervaren. Een stilte die hooguit wordt ‘verstoord’ door het kwaken van de kikkers in de prachtig aangelegde vijver, het gezoem van de bijen of de geluiden van de vele insecten, die worden aangetrokken door de geurende bloemen en planten in het rosarium en de kruidentuin.

Het rosarium is gesitueerd nabij de ingang van het park en bestaat uit een in ronde structuren aangelegde rozentuin, die is aangelegd binnen een rechthoekig oppervlak. Bij de beplanting is gekozen voor oude rozensoorten. Struik-, stam- en klimrozen met vermaarde namen als ‘Queen Elisabeth’, ‘The Fairy’ en ‘Lilli Marlene’ staan hier te pronken. Ze vormen samen met tal van andere soortgenoten een prachtig geschakeerd kleurenpallet. Verspreid door het rosarium staat een viertal kunstwerken opgesteld.

Share our website